Zwembadzeilen en tuinhoezen

Zwembadzeilen

Maak uw tuin of terras winterklaar met zwembadzeilen en tuinhoezen voor tafels en stoelen, BBQ en parasol. Ook de afsluiting van uw terras of veranda met een wand met transparante vensters behoort tot de mogelijkheden.

Waarom een winterzeil voor uw zwembad?

  • bladeren en vuil vermijden
  • water proper houden
  • veiligheid

Bij het vallen van de bladeren moet je er snel bij zijn om je zwembad te vrijwaren van dorre bladeren en vuil. Zo heb je in de lente veel minder werk om het zwembad terug klaar te maken om te zwemmen. Dorre bladeren tasten ook de kwaliteit van het water aan.  Met een winterzeil zal je in het voorjaar veel minder onderhoudsproducten nodig hebben om het water terug proper te krijgen. Het afdekken van het zwembad met een winterzeil is ook veilig. In de donkere dagen voorkomt u dat er iemand in het koude water valt.

Welk type van zwembadzeil kiezen?

  • Een pvc-zeil met een kleine gaas in het midden laat geen licht door en beschermt zo optimaal tegen algen. Door de kleine gaasstrook kan het overtollig regenwater toch nog makkelijk weg.
  • Een gaaszeil met een pvc-boord is geschikt voor grotere zwembaden. De pvc-boord beschermt de boordstenen en door het grotere gaasgedeelte is dit zeil lichter in gewicht.
  • Een volledig gaaszeil wordt gebruikt voor grotere baden met een rolluik. Met dit zeil vallen de bladeren niet op het rolluik en zijn ze ook veel makkelijker weg te vegen.

Materiaal en afwerking zijn belangrijk voor een geslaagd resultaat.

Alle zwembadzeilen worden gemaakt met kwaliteitsvol pvc-doek en gaasdoek van Europese makelij. Er zijn diverse kleuren verkrijgbaar. De zwembadzeilen hebben versterkte zomen en zijn elke 50 cm voorzien van koper vernikkelde ringen die niet roesten.

Is er rond uw zwembad een graspartij, dan kan u het zeil vastmaken met graspiketten. U gebruikt hiervoor rubberen rekkers van 20, 25 of 40 cm en pvc piketten van 30 cm. Voor de bevestiging in de boordstenen of het terras zijn er de veiligheidsbouten waar de rekkers aan bevestigd worden. Deze bouten worden in de steen geboord en bij niet-gebruik zinken ze naar beneden zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

Tuinhoezen

Waarom tuinhoezen voor uw stoelen?

  • bescherming tegen regen en vuil
  • geen aantasting door vogelpoep
  • snel weg te nemen bij een plotselinge zonnige winterse dag

Bescherm uw tafels en stoelen tegen regen en vuil en/of vogelpoep met tuinhoezen.
Wij maken uw tuinhoezen op maat van uw tafel en stoelen, voor uw BBQ, voor uw parasol.

U kan kiezen uit een prijs/kwaliteit voordelig pvc-doek of uit acryldoek dat ademt en toch waterdicht is. Voor hoezen wordt vaak voor nieuwe kleuren zoals taupe, antraciet of zandkleur gekozen zodat ze mooi blenden in uw tuin of interieur.

Zeilen met transparante vensters voor uw pergola of veranda.

Hiermee kan u op koudere zomeravonden langer van uw terras genieten, of als er een lichte wind staat bent u goed beschut.

Deze zeilen worden op maat van uw terras gemaakt, met transparante vensters met een maximale doorkijkhoogte van 180 cm. De plaatsing van deze terraszeilen is eenvoudig en kan door elke beetje handyman gedaan worden. Meestal zijn deze zeilen bovenaan voorzien van een pees die in een touwprofiel schuift. De zijkanten worden vastgemaakt met draaisluitingen.

U kan er ook een deur met ritsen in voorzien zodat u nog makkelijk even in de tuin kan.

Deze zeilen worden ook weer gemaakt uit kwaliteitsvol pvc-doek van Europese merken, verkrijgbaar in klassieke en hedendaagse kleuren.